kawan eraa

Monday, 7 May 2012

HANTARAN ?

Assalamualaikum ?dan salam 1 malaysia .ceh .trademark dah skg tu kan ?semua nak satu .bgambo pun nak tunjuk satu .


haa ~ kan saya dah cakapp .boipren pun nak satu .eh opkos laa ~ seh .setia nampak . :p

okay .continue entry .

saya baru je lepas tengok citer "biar mimpi sampai ke bintang" .skg kan cuti semester .gila tak buat apa-apa ~ menebal lemak saya dibuatnya .sebelum cuti hari tu minta movie kat kawan-kawan sampai fullhouse disk lappy .kasian kau lappy .maafkan saya lappy .nanti kita bagi besar muatan awak ye ?bersalahnya saya . _ _ "

actually ,saya selalu berangan-angan kalo dah kahwin nanti hantaran saya camera DSLR .okayyy .angan-angan y biasa je kan ?bukan mimpi sampai ke bintang pon .tapi kalau mak bapak kita bagi mungkin itu biasala kan ?tapi kalau bakal suami ?bukan senang-senang nak bagi apa tah lagi harganya y menipiskan wallet .terima kasih la kalau ada y sudi bagi saya free kan ?



saya memang suka ambik gambar .tapi taknak susahkan ibubapa belikan saya camera .1st camera saya canon powershot .biasa je .beli guna fulus sendiri .eh .bukan sendiri .duit pinjaman .jujurnye saya .hukhuk T.T" 
skg ni tengah planning nak kumpul duit sendiri beli DSLR sendiri .sebagai permulaan ,dah target camera EOS 1100D Kit (EF S18-55 IS II) .wah .keja pun belom lagi .study pon ada satu semester lagi nak habis .takpe la kan ?kata orang ,

"biar mimpi sampai ke bintang" tapi "walau tak capai bintang ,langit pun jadilah"
-dialog dalam citer BMSKB

saya kata pula ,

"hendak seribu daya ,tak hendak seribu dalih"

nak dapat sesuatu kena pada USAHA .tapi masih tak salah kan kalau saya berangan-angan dapat hantaran camera DSLR kan ?:p haha .

sekian :p










Terima Kasih kerana sudi membaca. Tinggalkanlah jejak untuk saya jejaki semula.(:

1 comment:

Mimieesyeerro said...

saya pn mmg ada niat yang sama nak DSLR sebagai hntaran . hihi . :P nak bende free aje kan ? keep it up . suatu hari nnt kite dapad jugak ape yang kite nak :)